Websites maken

Mijn ervaring met het maken van websites

Ik denk dat ik sinds het jaar 2000 zelf websites maak. Tot 2016/2017 eigenlijk altijd door gewoon zelf de code te schrijven. Al heb ik ook met ‘Dreamweaver’ gewerkt. Voor de grap heb ik in linkerkolom* enkele ‘screendumps’ van mijn eigen website neergezet, als herinnering aan ‘oude tijden’.

Websites via een CMS, WordPress, ‘doe het zelf-platforms’…

Rond 2013 waren er zoveel ‘doe-het-zelf’-mogelijkheden voor het maken van websites, dat het me leek dat iedereen het wel zelf zou willen doen.  Dat bleek ik mis te hebben. ‘Doe je ook WordPress?’ vroeg men steeds.  ‘Nee’ riep ik dan. Om in 2016, op verzoek van Peper&Peen dan toch eindelijk eens te kijken ‘of er met WordPress te werken viel’. Er bleek mee te werken: Peper&Peen kreeg de eerste WordPress website die ik ooit gemaakt heb. Na nog enkele sites was in 2018 deze site aan de beurt.

Huidige dienstverlening op gebied van websites

Tegenwoordig help ik ‘hoofdopdrachtnemers’ vaak met het geven van feedback op bestaande sites. Deze feedback wordt dan ingezet om verbeteringen te suggereren (offertetraject) of aan te brengen (in structuur, tekst of restyling). Soms voer ik die gesuggereerde veranderingen ook zelf uit.

Een enkele keer maak ik ook zelf nog websites, veelal voor klanten waarvoor ik ook al andere zaken doe of heb gedaan. Dit zijn dan altijd eenvoudige WordPress websites; een soort van ‘online folders’ met toegevoegde interactie-mogelijkheden. Ik verzorg een aanwezigheid op internet, die zowel dient om online gevonden te worden, als een 24/7 plaats voor achtergrondinformatie.

Omdat ik het bouwen van websites niet als mijn hoofdbezigheid zie, waak ik ervoor dingen te beloven waarvan ik niet zeker weet dat ik die uit kan voeren. Je kunt er wel van uitgaan dat ik alles wat je op deze site ziet, ook voor jou kan maken.

* De linkerkolom is voor mobiele gebruikers onzichtbaar gemaakt vanwege de kleinere schermruimte.