Om je op weg te helpen

Hulp bij het schrijven van teksten

Weet je niet waar te beginnen? Weet je niet wat je wilt zeggen? Ben je bang onleesbare teksten te schrijven? Laat me je op weg helpen!

  • Ik begin voor je: Jij geeft me een onderwerp; ik schrijf een stukje; jij kijkt of het je bevalt en schrapt en vult aan. Samen maken we iets bruikbaars. (Het is vaak makkelijker om een tekst van iemand anders aan te passen, dan om zelf iets te beginnen.)
  • Als je niet weet wat te zeggen, stel ik vragen aan je. We gaan verder met jouw antwoorden. (Ik ga uit van de informatie ik verwacht te vinden in jouw teksten.) Samen komen we er wel.
  • Ben je geen goede schrijver? Ik herschrijf je teksten tot ze prettig lezen. Ik pak schrijffoutjes aan, maar kijk ook naar de ‘logica’ in je tekst.

Het belangrijkste dat je moet doen, als je iets beginnen wil is… daadwerkelijk beginnen! Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt: maak er dus maar een paar. Belangrijk is dat er iets begint te groeien. Iets dat uitgroeit tot iets bruikbaars, waar je achter kunt staan (en waar je trots op bent).

Teksten voor op websites

Jouw website moet in één oogopslag duidelijk maken wat je doet of verkoopt. Voor zowel je bezoekers, als voor zoekmachines.

  • Zoekmachines zorgen ervoor dat je website gevonden kan worden door (bijvoorbeeld) Google. Teksten moeten hiervoor ‘SEO-vriendelijk’ zijn (SEO = Search Engine Optimization).
  • Menselijke bezoekers van websites zijn vaak erg ongeduldig. Als niet meteen duidelijk is dat jij hebt wat ze zoeken, zijn ze zo weer weg.

Het schrijven van teksten voor websites, is een vak op zich. Wel zijn veel aanbevelingen erg logisch. Zo zijn bijvoorbeeld de titels van je tekst belangrijk voor Google. Een titel als ‘Welkom’ of  ‘Zo werkt het’ vertellen feitelijk niets. Ze helpen je niet om gevonden te worden. Tip: Geef duidelijk aan waar je het over hebt. (Ik kan je daarbij helpen.)

Misschien is een kennismaking handig?