Tekstbewerking

Tekst én Beeld

Woord en beeld: samen kunnen ze zoveel meer, dan alleen. Ze gaan in het gebruik dan ook vaak samen. Zo vaak, dat je maar beter kunt zorgen dat hun samengaan een beetje ‘klopt’. Daar help ik graag bij. Daarom ben ik niet alleen grafisch vormgever, maar bewerk ik ook teksten.

Tekstredactie

Voor Uitgeverij Tobi Vroegh redigeer, of herschrijf ik, met enige regelmaat teksten. Zelf denk ik dat ‘echte beroeps-redacteurs’ beter werk zullen verrichten, maar… Soms is ‘goed genoeg’ gewoonweg: goed genoeg en een heel stuk beter dan het was! Aarzel dus niet, om mij te vragen om jouw tekst ‘ook even te bekijken’, als ik toch al werk voor je mag doen. Samen kan je meer dan alleen!

Voor DigiVibes heb ik verschillende websites van feedback voorzien. Opvallend daarbij was steeds hoezeer de teksten geschreven waren vanuit de eigen kennis. Zelf kennis van iets hebben, is een enorme valkuil als je aan het schrijven bent. Wat je zelf logisch vindt, schrijf je namenlijk niet zo snel op. En dan heb je al snel een tekst die voor een buitenstaander niet te volgen is. Dan is het wel fijn als iemand je een beetje op weg helpt.
 
Neem vooral contact met mij op!

Kennis

Ik ben een bevoegd docent Nederlands. En een bevoegd docent Tekenen. Ik heb daarbij een NIMA Communicatie-training afgerond, een cursus Copywriting gedaan en in de praktijk een goed gevoel voor marketing gekregen: mijn advies is vaak uitermate nuttig.

Tekstschrijven alleen op verzoek

Ik heb korte teksten, verslagen, interviews, columns en handleidingen geschreven (zie mijn portfolio). Op het moment is het grafisch vormgeven echter mijn hoofdbroodwinning. Schrijven doe ik daarom alleen nog maar op uitdrukkelijk verzoek; voor mijn eigen plezier; of voor eigen noodzaak (zoals bij deze website 😉 ).