Recente projecten


Van oud naar nieuw: deze site gaat weer veranderen!


De website zoals je deze nu bekijkt is met verouderde kennis gemaakt.
'Vroeger' schreef je zelf je websites, typte je zelf je HTML-code. Je deed dat in het meest eenvoudig, basic 'tekst-edit-programma' dat je maar kon vinden, bijvoorbeeld in 'Kladblok'. Zo ben ik ook begonnen. De website zoals je die nu ziet heb ik dan ook zelf geschreven, inclusief alle code, met behulp van Notepad++ in (X)HTML en met CSS. Deze techniek is helaas 'hopeloos verouderd'.

Tegenwoordig hoor je met een 'Content Managent Systeem' te werken. Zo'n systeem kan meer, voorkomt dat je dezelfde informatie steeds opnieuw moet invoeren en is, als je weet hoe het werkt, 'makkelijk in elkaar te klikken'. Nadelen zijn er natuurlijk ook, en ik heb de boot dan ook lang afgehouden. Maar goed: dat gaat nu dus wijzigen! Ik in december heb ik mijn eerste WordPress website opgeleverd voor een klant (Peper&Peen. Het lijkt een zinnig plan deze website eerdaags ook te gaan omzetten in WordPress.


Artikel in Tijdschrift Palet


Er staat een artikel over mijn vogeltekeningen in Palet nummer 378 (augustus 2015)!
De kunst van het boven komen drijven


Op 22 mei 2015 is het jubileumboek van het Diepwater Collectief gepresenteerd (en gevierd!) tijdens een groepstentoonstelling bij galerie Beeldend Gesproken. Een aantal van de medewerkers aan dit boek (waaronder ik als grafisch vormgever) werden voor de gelegenheid ook in het zonnetje gezet. Amsterdamse TV-zender SALTO was erbij (zie hier).

Met het boek viert het DWC haar 22 jarig bestaan. In het boek kun je lezen over het ontstaan van het collectief en leer je wat er te doen is, vertellen diverse leden meer over het DWC en zichzelf, maar vind je bovenal veel kunst. Ruim 25 kunstenaars laten iets van hun werk zien. Het boek is bijzonder kleurig, leest prettig weg en is zowel te bestellen bij het Centraal Boekhuis als bij Uitgeverij Tobi Vroegh.Gezond Actief Ouder Worden


Maart 2015. Presentatie van het 'GAOW-boekje' tijdens een bijeenkomst in een buurthuis in Amsterdam Zuid. Het GAOW-project is een initiatief van Hogeschool van Amsterdam, Programma Urban Vitality, kenniscentrum ACHIEVE, lectoraat Ergotherapie - Participatie en Omgeving. Ik heb in overleg met één van de auteurs vormgeving, fotografie en tekstredactie gedaan voor het ondersteunende boekje en daarnaast ook een poster en flyer verzorgd.

In augustus 2015 is een tweede druk besteld.


Modeltekenen

Tekenen naar het leven, naar een levend model: ik had het al heel lang (23 jaar!) niet gedaan, maar: sinds ruim een jaar probeer ik het zo nu en dan weer eens een uurtje. De portretten hier zijn in april en mei 2015 gemaakt (tijdens 2 opeenvolgende sessies van een half uur). Ik moet zeggen: mensen schilderen vind ik een stuk lastiger dan een dier tekenen! Maar dit moet toch ook te leren zijn? Aanhouder wint en zo?


Kunstmarkt

Op 31 augustus 2014 stond ik samen met Renske Schuilenga op de kunstmarkt 'Montmartre in Amsterdam'. Op deze dag waren voor het eerst de kaarten die ik van enkele van mijn tekeningen heb laten drukken te koop, gewoon bij mij persoonlijk, aan de marktkraam. Natuurlijk kun je deze kaarten inmiddels ook hier bestellen.


Scheur je gek / Psychiatriekalender 2015

Als reactie op de vraag 'Kun je iets voor deze uitspraken bedenken?' heb ik onderstaand voorstel gedaan (illustraties & ontwerp binnen bestaand kalenderstramien).


Boek: Een verborgen ziel

Na een lange wachttijd is op 10 juli 2014 de eerste door mijn vormgegeven roman gepresenteerd. Het betrof een speciaal project, een privé-uitgave, voor een bijzondere auteur die jarenlang aan de tekst heeft gewerkt. Ik heb de kaft ontworpen (rondom de aangeleverde illustratie) en het binnenwerk gezet en heb daarnaast ook een groot deel van de tekstredactie / aanpassingen en het projectmanagement gedaan. Al met al een divers project.