Hallo

Mijn naam is Adriana.
Ik ben grafisch vormgever en kunstenaar. Het is mijn doel om jou zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Ik denk hiertoe met je mee, ben oplossingsgericht en praktisch. Omdat ik zowel aan woord als beeld 'doe'; dingen goed op een rijtje kan zetten en goed kan regelen, ben ik breed inzetbaar. Ik communiceer duidelijk, ben creatief en gewetensvol: je kan op me rekenen.

Hoewel 'woord en beeld' als een rode draad door mijn leven lopen, duurde het even voor ik het juiste beroep had gevonden. Dat maakt mij tot een carriëreswitcher.

Als scholiere heb ik ooit extreem lange tijd het boek 'het brieschend paard' van Rien Poortvliet van de bibliotheek geleend. Ik zag in dit boek voor het eerst serieus goed geschilderde, 'echte' paarden waaraan alles 'klopte', wat een ding is: goede paardenschilders zijn zeldzaam! Het idee ook dat iemand een boek gemaakt had vol tekeningen van paarden compleet met handgeschreven opmerkingen, sprak me enorm aan. Dat als beroep doen leek me wel wat!

De liefde die ik toen had (en nog heb!) voor tekenen, papier, tijdschriften, boeken, teken- en schildermateriaal en alles wat hiermee te maken heeft; bracht me echter niet zomaar op het juiste carrierepad. Ik hoorde 'dat je wel heel erg goed moet zijn' om het te redden als kunstenaar. Zo te horen was ik dat dan niet? En daarbij 'kunstenaar'? Jemig: ik? Luidde het vooroordeel niet dat je dan heel artistiek, onaangepast en wereldvreemd moest zijn?

Ik belandde op een lerarenopleiding. Bezocht de universiteit. Rolde vreemd genoeg via een studentenbaantje het vak van secretaresse en officemanager in. Kortom: deed jarenlang het soort werk waar mijn werkgever blij van werd, maar ik niet.

In 2005 gooide ik het roer om. Dat ging zeker niet snel, zonder slag of stoot, of zonder financiële consequenties. Maar kwam wel met een mentale groei die ik anders niet zou hebben gehad. En met de zekerheid: ik kan zo'n boek maken en ga dat doen! En ik ga mensen helpen het mooie te zien, zowel in hun omgeving, als in hun werk, als in henzelf. Daar word ik blij van. En, gezien de reacties die ik krijg, mijn opdrachtgevers ook :-)


Mijn cv vind je hier.