Over deze website

Dit is een zelfgemaakte WordPress website. Voor wie het wat zegt: ik maak hierbij gebruik van het ’thema’ GeneratePress, aangevuld met een kleine 20 ‘plugins’ (een aantal dat ik probeer te minderen).
Het is ook een site die ik steeds vergeet te updaten…*

Mijn ervaring in het maken van websites

Ik denk dat ik sinds het jaar 2000 zelf websites maak. Tot 2016/2017 eigenlijk altijd door gewoon zelf de code te schrijven. HTML. Later XHTML en CSS. Daarna heb ik -op verzoek – even met ‘Dreamweaver’ gewerkt. Dat ‘op verzoek’ kwam vooral na 2011, het jaar dat ik officieel ZZP-er werd. Diverse mensen vroegen om hulp bij hun websites. Soms door ze te updaten of uit te breiden of om te zetten, soms zelfs door ze vanaf nul op te bouwen.

Websites via een CMS, WordPress, ‘doe het zelf-platforms’…

Rond 2013 waren er zoveel ‘doe-het-zelf’-mogelijkheden voor het maken van websites, dat het me leek dat iedereen het wel zelf zou willen doen.  Dat bleek ik mis te hebben. ‘Doe je ook WordPress?’ vroeg men steeds.  ‘Nee’ riep ik dan. Om in 2016, op verzoek van Peper&Peen dan toch eindelijk eens te kijken ‘of er met WordPress te werken viel’. Er bleek mee te werken: Peper&Peen kreeg de eerste WordPress website die ik gemaakt heb. Na nog enkele sites was in 2018 deze site aan de beurt. Sindsdien zijn er nog enkele andere gevolgd ook. Sinds 2023 doe ik eigenlijk geen onderhoud meer aan de websites die ik heb opgeleverd. Ik denk niet dat mijn kracht daar ligt – bovendien is het onderhoud vaak makkelijker zelf te doen dan het ontwerpen en neerzetten van iets.

Huidige dienstverlening op gebied van websites

Soms geef ik nog feedback op bestaande sites. Het gaat dan vaak om sites van ZZP-ers of kleine ondernemingen. Deze feedback wordt vaak ingezet als eerste referentiepunt om de grootste of opvallendste missers (in structuur, tekst of styling) eruit te halen. Het is wonderlijk hoe nodig dat vaak is – vaak fungeren slechte sites alleen omdat er een heel grote, gedreven persoonlijkheid achter zit.
Een enkele keer fungeer ik als onderaannemer in een (offertetraject).

Ik maak op het moment nog maar zelden websites. Eigenlijk alleen voor klanten waarvoor ik ook al andere zaken doe of heb gedaan. Dit zijn dan altijd eenvoudige WordPress websites; een soort van ‘online folders’ met toegevoegde interactie-mogelijkheden. Ik verzorg een aanwezigheid op internet, die zowel dient om online gevonden te worden, als een 24/7 plaats voor achtergrondinformatie. Niet meer.

Omdat ik het bouwen van websites niet als mijn hoofdbezigheid zie, wil ik geen dingen te beloven waarvan ik niet zeker weet dat ik die uit kan voeren. Je kunt er wel van uitgaan dat ik alles wat je op deze site ziet, eventueel ook voor jou kan maken. Als je me kan overhalen dan 😉

* mocht je ergens tegen aan lopen, laat maar weten, dan doe ik weer even mijn best voor mezelf 😉